Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μια μέρα στα χιόνια...

Κρύο... κρύο... κρύο!

Μία από αυτές τις κρύες μέρες του Φλεβάρη, μόλις που είχαμε ξυπνήσει με το Θάνο και η τηλεόραση έδειχνε χιόνια, όλο χιόνια και κατάλευκα χιονισμένα τοπία! 
Ε αυτό ήταν! Λέω στο Θάνο: "Τι λες να πούμε το μπαμπά να μας πάει στα χιόνια;" 

Την απάντηση μπορείτε να την προβλέψετε...



Ο μπαμπάς συμφώνησε και χωρίς να το έχουμε προγραμματίσει, χωρίς να το έχουμε "ψάξει" ιδιαίτερα, ετοιμάσαμε, όσο πιο γρήγορα γινόταν (χμ... είχε φτάσει σχεδόν μεσημέρι!) τα πράγματα και φύγαμε για Αράχωβα.


Το ταξίδι από την Αθήνα μέχρι την Αράχοβα ήταν περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά, ενώ για το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού άλλα 25-30 (τα οποία δεν είχαμε συνυπολογίσει). Κάπου 3 παρά ήταν η ώρα όταν φτάσαμε και ενημερωθήκαμε ότι η πρόσβαση στο Φτερόλακκα με τους αναβατήρες κόστιζε 10 ευρώ για τους μεγάλους και 1 ευρώ συμβολικά για τα παιδιά, δηλαδή συνολικά 22 ευρώ, ενώ στις 4, σε περίπου μία ώρα από τότε θα έπρεπε να δυστυχώς να έχουμε κατέβει.


Αποφασίσαμε να μη χάσουμε την ευκαιρία και να ανέβουμε έστω για μία ώρα, εξάλλου τόσα χιλιόμετρα είχαμε κάνει... Μπήκαμε στην οχταθέσια καμπίνα... και η εμπειρία ήταν μοναδική!Οι αναβατήρες είναι σύγχρονοι και η λειτουργία τους στηρίζεται σε σύστημα τεχνολογίας που από ότι μάθαμε μόνο τέσσερις σε όλο τον κόσμο τη διαθέτουν!
Η θέα εκπληκτική... σε αποζημιώνει και με το παραπάνω! Σε αφήνει άφωνο... σου κόβει την ανάσα... όπως και να το περιγράψω θα είναι λίγο!


Όταν φτάσαμε επάνω, γρήγορα γρήγορα νοικιάσαμε ένα ελκηθράκι (5 ευρώ -μισή τιμή γιατί ήταν περασμένη η ώρα-) και τα παιδιά ξεκίνησαν τις καταβάσεις. Η Παναγιώτα ήταν λίγο διστακτική στην αρχή, αλλά μόλις είδε το Θάνο, κάθε ενδοιασμός απομακρύνθηκε... Άρχισε να ξεκαρδίζεται... Από τη στιγμή δε που κάθισε και αυτή στο ελκηθράκι, δε σηκώθηκε μέχρι να το επιστρέψουμε!!



Στο σαλέ όπως καταλαβαίνεται δεν προλάβαμε να καθίσουμε!




Προλάβαμε όμως να σκάψουμε στο χιόνι, να παίξουμε και να φωτογραφηθούμε με αυτό το μικρό χιονανθρωπάκο.



Και στην επιστροφή μας απολαύσαμε για μια ακόμη φορά μέσα από την καμπίνα του αναβατήρα την τόση μαζεμένη ομορφιά!


Υ.Γ. : Φεύγοντας από το χιονοδρομικό του Παρνασσού, κάναμε στάση για φαγητό στο χωριό της Αράχωβας και στην Ταβέρνα "Το Αρχοντικό", με τους ιδιαίτερα ευγενικούς ιδιοκτήτες απολαύσαμε το γλυκάκι που μας κέρασαν και κάπως έτσι γλυκά αποχαιρετήσαμε το χωριό!


Σοφία

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

10 πράγματα για αυτόν το μήνα #Φεβρουάριος 2015


1. Ο Γιάννης περπάτησε!

2. Ο Θάνος για πρώτη φορά, διάβασε ολομόναχος ένα εξωσχολικό βιβλίο.

3. Και πήγε εκδρομή σε θέατρο με το σχολείο του.

4. Αγοράσαμε το βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη! Ξεχωρίσαμε τις συνταγές "my piccata imperial chicken" και την "απόλυτη τούρτα σοκολάτας".

5. Παίξαμε πολλές φορές το Pictionary Frame, και γελάσαμε μέχρι δακρύων.

6. Είδαμε ξανά την ταινία "Αν..." του Παπακαλιάτη που παίχτηκε και στην τηλεόραση.

7. Και με αφορμή αυτό, πήγαμε ένα απογευματάκι για καφέ στο "γιασεμί" στην Πλάκα.

8. Περάσαμε (πέρασα δηλαδή) ένα μαγευτικό Σαββατόβραδο στην "Ιερά Οδό" με Νταλάρα, Γλυκερία και Βιτάλη. 

9. Επισκέφτηκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης και αυτή τη φορά δοκιμάσαμε γεύσεις από το εστιατόριό του.

10. Πήγαμε στην Αράχωβα και στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

Ειρήνη