Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Big Hero 6 : ΟΙ ΥΠΕΡΕΞΙ

Εναλλακτικός τίτλος: Η Υπερτέλεια ταινία!




Την Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, πήγαμε σε μια ακόμα πρεμιέρα. Την Avant Premiere της ταινίας "Οι Υπερέξι" στον κινηματογράφο "Αθήναιον".
Και όταν λέω πήγαμε, εννοώ εμένα, τη Σοφία, το Θάνο αλλά και τον Λουκά, ο οποίος θα πήγαινε σινεμά για πρώτη φορά.



Η υπόθεση της ταινίας:
Ο Χίρο Χαμάντα είναι ένα παιδί θαύμα της ρομποτικής. Η ζωή του επιφυλάσσει περίεργα παιχνίδια και σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επικίνδυνη και μυστηριώδη απειλή. Ο Χίρο δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιστρατεύσει τις δεξιότητες του και να μετατρέψει μια αλλόκοτη παρέα από συντρόφους σε ατρόμητη ομάδα hi-tech σούπερ ηρώων. Με σύμμαχο τον καλύτερο του φίλο, ένα τουρλωτό ρομπότ -δημιουργία του αδερφού του- που ακούει στο όνομα Μπέιμαξ, την εθισμένη στην αδρεναλίνη Γκο-Γκο Τομάγκο, τη μάγισσα της χημείας Ξινομελένια, το τέρας της καθαριότητας Γουασάμπι και τον παθιασμένο Φρεντ, ο Χίρο θα κάνει ό,τι μπορεί για να λύσει το μυστήριο.



Η ταινία μας άρεσε πολύ. Οπότε ομόφωνα όλοι μας της βάζουμε 10'.
Εκτός βεβαία από τον Λουκά που όπως ήταν λογικό, άρχισε να ψάχνει τη μαμά του από τα πρώτα 20 λεπτά... 
Και ξέρετε γιατί;
Φοβόταν τον Μπέιμαξ!




...τον Μπέιμαξ που όλα τα άλλα παιδάκια αγαπήσανε και ήθελαν να φωτογραφηθούν με την φουσκωτή εκδοχή του, που υπήρχε δίπλα στην είσοδο του κινηματογράφου.



Αξίζει σίγουρα να την δείτε. 
Τα παιδιά θα καταλάβουν πολλά πράγματα, τόσο για το τι σημαίνει "αδελφική αγάπη" όσο και για το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία και η ομαδική δουλειά.

Ειρήνη

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πρώτες μέρες στο σχολείο

Απορώ πως πέρασαν τόσο γρήγορα τα χρόνια... Όταν ο Θάνος γεννήθηκε, πήγαινα εγώ σχολείο... Και τώρα ήρθε η σειρά του! 

Οι συζητήσεις για το πως θα είναι το σχολείο είχαν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν την πρώτη μέρα, έτσι ώστε να συνηθίσει ο Θάνος στην νοοτροπία του δημοτικού. Από νωρίς έγινε και η αγορά της τσάντας, της κασετίνας καθώς και της τσάντας φαγητού. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, το σχέδιο όλων των σχολικών ειδών ήταν εννοείται τα PLANES, αφού μετά την ταινία έγινε το αγαπημένο του παιδικό!


Η πρώτη-πρώτη μέρα στο σχολείο ήρθε. Έφαγε στα γρήγορα ένα μπολ γεμάτο γάλα και δημητριακά, ντύθηκε, πλύθηκε και... έτοιμος!

Το σχολείο του είχε πολλές ζωγραφιές στους τοίχους της αυλής, πράγμα που σίγουρα έκανε το περιβάλλον πιο οικείο στα μικρά πρωτάκια.


Έγινε, λοιπόν ο αγιασμός, χωρίστηκαν τα παιδάκια στα τμήματα και δόθηκαν οι διάφορες οδηγίες από τις κυρίες. Στο τμήμα του Θάνου έτυχε να είναι και μερικοί συμμαθητές του από τον παιδικό και το νηπιαγωγείο οπότε βρήκε κατευθείαν παρέα.

Μαζί με τα βιβλία που μοιράστηκαν την επόμενη μέρα, η κυρία που ανέλαβε το τμήμα του, η οποία είναι πολύ καλή όπως λέει και από μόνος του, έδωσε στα παιδάκια και ένα πρόγραμμα που είχε φτιάξει η ίδια!



Το διάβασμα, αν και δεν το περίμενα, ήταν αρκετό από τις πρώτες μέρες. Άρχισαν με απλές γραμμούλες, συνέχισαν με μερικά "βασικά" γράμματα όπως το Τ,τ και το Ο,ο και λίγες μέρες αργότερα ξεκίνησαν να γράφουν τις πρώτες τους λέξεις! 




                    

Κάθε μέρα εκτός από την αντιγραφή, η οποία συνοδεύεται με μία μικρή ζωγραφιά, εκτός από την ορθογραφία και πλέον εκτός και από την ανάγνωση που έχουν για την επομένη, έχουν και άλλες εργασίες. Πρώτα από όλα, οι φωτοτυπίες. Φωτοτυπίες γλώσσας και μαθηματικών με απλές ασκησούλες για εξάσκηση πάνω στο μάθημα της ημέρας.



Επίσης, έχουν ένα τετράδιο με σελίδες χωρίς γραμμές, το λεύκωμα, στο οποίο πρέπει, από περιοδικά και εφημερίδες, να κόψει κάποιος μεγάλος λέξεις που να έχουν μέσα τη συλλαβή ή το γράμμα που γράφει η κυρία στο πάνω μέρος του τετραδίου. Κόβουμε εμείς τις λέξεις, τα παιδιά βρίσκουν τα γράμματα που πρέπει, τα κυκλώνουν, τα κολλάμε στο λεύκωμα και αυτό είναι όλο!


Τέλος, η κυρία -που από ότι καταλάβατε κάνει πολύ καλή δουλεία με τα μικρούλια- τους έδωσε μερικά χαρτάκια που γράφουν πάνω τις διάφορες συλλαβές που έχουν μάθει, με τις οποίες συλλαβές πρέπει τα παιδάκια να φτιάξουν τις λέξεις που έχουν μάθει.



Ο Θάνος τα πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής με το σχολείο. Αν και στην αρχή βαριόταν να διαβάσει και ήταν πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί, τώρα πλέον διαβάζει και δεν ασχολείται με ότι έβρισκε τριγύρω του. Ακόμα, τα γράμματά του έχουν βελτιωθεί και ξέρει και ο ίδιος πότε τα κάνει ωραία και πότε όχι. 




Το μόνο πράγμα που βαριέται μέχρι και τώρα, είναι η ανάγνωση. Η ανάγνωση όμως μόνο του μαθήματος που έχει για το σχολείο. Γιατί το να προσπαθεί να διαβάζει πινακίδες στο δρόμο, εξωσχολικά βιβλία και όπου αλλού δει γράμματα, του φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.
Να σας πω και ότι μία φορά, βαριόταν να διαβάσει την λέξη "πατίνι" και μάντευε τι μπορεί να γράφει επειδή είχε δίπλα μία εικονίτσα με ένα παιδάκι που έκανε skateboard... Και αντί για πατίνι το διάβασε skateboard!



Αλλά οι πρώτες μέρες στο σχολείο δεν αφορούν μόνο το Θάνο αλλά και την Παναγιώτα, η οποία πήγε για πρώτη φορά παιδικό! Τον πρώτο καιρό μέχρι να προσαρμοστεί για λίγες ώρες και πλέον για όλο το πρωί. 
Όσο για την τσάντα της Παναγιώτας, είναι από τα Accessorize και η αλήθεια είναι ότι ψάχναμε καιρό να βρούμε κάτι ανάλογο να μας αρέσει τόσο.





Καλή συνέχεια σε όλα τα παιδάκια!




 Άντε και σε λίγο καιρό έρχονται Χριστούγεννα!


Ειρήνη