Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

You poked my heart.....

Το αγοράκι λέει ότι η μαμά του, του είπε ότι έξω ψιχαλίζει. Το κοριτσάκι λέει ότι η μαμά της, της είπε ότι έξω βρέχει. Και έτσι ξεκινάει μία συζήτηση-τσακωμός. Το άλλο κοριτσάκι προσπαθεί να βρει μια λύση και να τους ηρεμήσει, αλλά μάταια. Τελικά η καρδιά του αγοριού "ραγίζεται". 
Ρίξτε μια ματιά και θα καταλάβετε!


Ειρήνη

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλος καλό, όλα καλά!



Πριν λίγες μέρες, ο μπέμπης ήταν στο νοσοκομείο. Ο λόγος ήταν οι υψηλοί πυρετοί που δεν υποχωρούσαν με αντιπυρετικά.

Δύο εικοσιτετράωρα είχαν κιόλας περάσει και ο πυρετός δεν κατέβαινε, ο μπέμπης είχε χάσει το χαμόγελο του, τα ματάκια του με το ζόρι τα κρατούσε ανοιχτά και το κλάμα-βογκητό δεν σταματούσε ούτε όταν κοιμόταν. Επίσης, είναι 7 μηνών, οπότε η γιατρός -μεσώ τηλεφώνου- πρότεινε να τον πάμε στο νοσοκομείο.



Κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο, εγώ και η Σοφία πήγαμε να τον δούμε. Και αυτόν και την μαμά του την Γιούλη, που είχε ταλαιπωρηθεί τόσο με όλη την κατάσταση. Τόσο σωματικά αλλά και ψυχικά. Γιατί δεν είναι και εύκολο να είναι το παιδί σου στο νοσοκομείο με τόσο πολύ πυρετό και να μην ξέρεις και τον λόγο. Δεν είναι εύκολο, να μαθαίνεις για τα προβλήματα που έχουν τα παιδάκια στις διπλανές κούνιες, προβλήματα και αρρώστιες που ούτε καν ήξερες ότι υπάρχουν, και να βλέπεις το πως το διαχειρίζονται και αυτά και οι γονείς τους. Και τέλος, δεν είναι εύκολο να αφήνεις το άλλο σου παιδί σπίτι, να το προσέχει κάποια γιαγιά, και εσύ να μην μπορείς να το δεις. Αν και ο Λουκάς, εδώ που τα λέμε, κύριος ήταν όταν έτυχε να τον κρατήσω και εγώ λίγο!


  Αγοράσαμε ένα παιχνίδι-ελεφαντάκι στο μπέμπη και τον επισκεφτήκαμε.



Ήταν, όπως και όλα τα παιδάκια, σε μία κούνια που θύμιζε φυλακή. Όμως η φυλακή αυτή, ντύθηκε με ένα ωραίο σεντόνι, στολίστηκε με ένα μπαλόνι, γέμισε με τα αγαπημένα του παιχνίδια και μετατράπηκε πλέον σε μία χαρούμενη γωνιά!









Κάτι άλλο ωραίο, ήταν οι ζωγραφιές που υπήρχαν στους τοίχους του νοσοκομείου με τον Ντόναλντ, τον Γκούφι και άλλους ήρωες, καθώς και τα πουλάκια-χειροτεχνίες που κρεμόταν από το ταβάνι, οι οποίες κέντριζαν το ενδιαφέρον του μπέμπη όταν κουνιόταν από τον αέρα.



Τελικά οι γιατροί είπαν ότι είχε μία ίωση και έπρεπε να μείνει μέσα για να τον παρακολουθούν. 
Ευτυχώς, όμως ο πυρετός μετά από λίγες μέρες στο νοσοκομείο έπεσε, ο μπέμπης βρήκε το χαμόγελο του και την όρεξη του για παιχνίδι και έτσι ήρθε η ώρα να επιστρέψει σπίτι... 


Οπότε τέλος καλό, όλα καλά!

Ειρήνη

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

10 πράγματα που γίνονται όταν έχεις αδερφή


 Αφιερωμένο στη Γιούλη και τη Σοφία! Θα ταυτιστείτε με πολλά. Είμαι σίγουρη!


  1. Δανείζεσαι τα ρούχα, τα παπούτσια, τα κοσμήματα και τα αρώματα της, χωρίς να την ρωτάς ποτέ. Αλλά νευριάζεις όταν εκείνη σου παίρνει τα δικά σου!
  2. Σε ενοχλεί που όλη την ώρα είναι στα πόδια σου όταν μένετε μαζί. Αλλά σου λείπει όταν φεύγει!
  3. Με την πρώτη ευκαιρία σου λέει ότι πάχυνες. Αλλά είναι η μόνη που θα συμφωνήσει να παραγγείλετε από έξω όταν δεν θέλει κανένας άλλος!
  4. Κάθε λίγο και λιγάκι της λες ότι δεν χρειάζεσαι την βοήθεια της και ότι τα καταφέρνεις και μόνη σου μια χαρά. Αλλά μετά από λίγη ώρα της ζητάς συμβουλές!
  5. Ζηλεύεις που οι γονείς σου της έχουν περισσότερη αδυναμία και της δίνουν περισσότερη σημασία. Αλλά νευριάζεις όταν αυτοί ασχολούνται συνεχώς μαζί σου!
  6. Απελπίζεσαι όταν οι γονείς σου σας συγκρίνουν όλη την ώρα. Αλλά όταν θες κάτι, πάντα προβάλλεις τη δικαιολογία: "Αυτή γιατί την αφήσατε να το κάνει;"...
  7. Κοροϊδεύετε τους γονείς σας για διάφορα χαρακτηριστικά τους. Αλλά καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι τα έχετε και εσείς!
  8. Όποτε σε βλέπει να βγάζεις selfies, σε λέει ψωνάρα. Αλλά με το που γυρίσεις την κάμερα προς το μέρος της, ποζάρει για μία φώτο!
  9. Θυμώνεις που μερικές φορές πρέπει να μοιράζεστε το δωμάτιο σου. Αλλά χαίρεσαι όταν στο καθαρίζει!
  10. Σου σπάει τόσο πολύ τα νεύρα ώρες ώρες.  Αλλά μετά από λίγο συνειδητοποιείς ότι δεν θα μπορούσες χωρίς αυτήν!


(Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω λίστες. Πόσο μάλλον να διαβάζω! Να λοιπόν και η στήλη "Λίστες παντού"... Την ιδέα για τη συγκεκριμένη λίστα την πήρα από το www.neopolis.gr και όπως θα δείτε έχω αφήσει μερικά ακριβώς όπως είναι, αφού δεν θα μπορούσα να τα γράψω με πιο τέλειο τρόπο από αυτόν που τα είχαν ήδη γραμμένα! Όσο για την φωτογραφία... από το Internet είναι και απλά την επεξεργάστηκα λίγο, έτσι ώστε να ταιριάζει στη δική μας περίπτωση!)

Ειρήνη
   

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

PLANES 2: FIRE AND RESCUE


                             Ο Θάνος -πιστεύω- πλέον, μπήκε στην κατάλληλη ηλικία όσον αφορά τις ταινίες.
Στην ηλικία που όχι μόνο απλά παρακολουθεί την ταινία και χαίρεται για το τι γίνεται εκείνη τη στιγμή, αλλά και που καταλαβαίνει την όλη πλοκή και το βαθύτερο νόημά της.


Μέσα στο καλοκαίρι είχε δει την πρώτη ταινία PLANES και του άρεσε πολύ! 
Οπότε, με το που μάθαμε για την πρεμιέρα της ταινίας ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ 2: ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, σκεφτήκαμε πως δεν πρέπει με τίποτα να την χάσουμε. Χωρίς πολλά πολλά, κλείσαμε μέσω Internet τα εισιτήρια, διαλέξαμε ηλεκτρονικά τις θέσεις που θα καθόμασταν και ενώ οι μέρες περνούσαν η ανυπομονησία όλο και μεγάλωνε...

Ώσπου έφτασε η στιγμή!
   
                           



Η αλήθεια είναι ότι φτάσαμε λίγο αργοπορημένοι, ακριβώς πέντε λεπτά πριν ξεκινήσει η ταινία και μόλις είδαμε τη σειρά στα ταμεία τρομάξαμε! Ευτυχώς, όμως, χρησιμοποιήσαμε το αυτόματο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων και έτσι γλιτώσαμε χρόνο και αποφύγαμε και την ταλαιπωρία.

Βουρ λοιπόν για την αίθουσα!


Την ταινία αποφασίσαμε να τη δούμε σε 3D γι' αυτό πριν μπούμε στην αίθουσα, μας έδωσαν και τα απαραίτητα γυαλιά, και όπως βλέπετε παρακάτω, βγαίνουν και σε μικρότερο μέγεθος για τα παιδάκια! Τέλεια!


Ο Θάνος πρώτη φορά έβλεπε ταινία σε 3D.
Αρχικά, του φαινόταν κάπως περίεργη η όλη φάση.
Έλεγε: "Νιώθω τα πράγματα να έρχονται κατά πάνω μου! "
Ήταν μία πρωτόγνωρη γι΄ αυτόν εμπειρία. 
Έβαζε τα γυαλιά, τα έβγαζε και πάλι το ίδιο και το ίδιο για να καταλάβει τη διαφορά.


 Αυτό συνεχίστηκε και κατά την έξοδο από την αίθουσα... και ενώ έπαιζαν οι τίτλοι του τέλους!


Όσον αφορά την ταινία ο Θάνος ενθουσιάστηκε! Της έβαλε 10/10 και ανυπομονεί να βγει και το PLANES 3, όπως μας έλεγε.
 Και με το δίκιο του.... 


Η ταινία, δικαιολογώντας και τον τίτλο της, περιλάμβανε πολλές σκηνές από πυρκαγιές τις οποίες έσβηναν με επιτυχία τα αεροπλάνα. 
Τα οπτικά και κυρίως τα ηχητικά εφέ ήταν φοβερά, ίσως λόγω και της εμπειρίας του 3D, άρα σίγουρα άξιζε να το δεις στην "μεγάλη οθόνη". 
Τέλος, δεν έλειπαν ούτε οι αστείες συζητήσεις που έκαναν τον Θάνο να σκάει στα γέλια, αλλά ούτε και οι συγκινητικές στιγμές. 
Το μόνο που έχω να επισημάνω είναι ότι απευθύνεται περισσότερο σε αγοράκια, παρόλο που και τα κοριτσάκια στην αίθουσα δεν ήταν λίγα!




Μετά το τέλος της ταινίας η διασκέδαση συνεχίστηκε με παιχνίδι στα συντριβάνια του πολυχώρου των Village.


Έλα όμως που ήρθε η ώρα της επιστροφής...
Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν.

Ας ελπίσουμε να βγει και Planes 3!

Ειρήνη