Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Τάρτα με φράουλες



Τη τάρτα αυτή, την έφτιαξε η αδερφή μου για τα γενέθλιά της και άρεσε πάρα πολύ οπότε είπα να την μοιραστώ και μαζί σας.
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από το "Γεύσεις στη φύση" και μπορείτε να δείτε το απόσπασμα της εκπομπής εδώ


ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:
  • 150 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο (κομμένη σε κομματάκια)
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα ψημένα αμύγδαλα (τριμμένη αμυγδαλόψυχα σχεδόν σκόνη)
  • 1 βανίλια
  • 1 κρόκο αυγού


Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά και 2 κρόκοι (κρύα)
  • 100 γρ. κορνφλάουρ
  • 60 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 1 βανίλια


Για το γαρνίρισμα:
  • 1 κιλό φράουλες
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα 



 ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για τη βάση:
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε  τη βανίλια. Ρίχνουμε και το βούτυρο (κρύο από το ψυγείο). Ξεκινάμε το ανακάτεμα, δουλεύοντας με τα χέρια γρήγορα, για να μη λιώσει η μαργαρίνη και τρίβοντας γύρω από αυτήν τα υπόλοιπα υλικά ώσπου να γίνει το μείγμα σαν να έχουμε ψίχουλα από τριμμένο ψωμί (για περίπου 2–3 λεπτά). Βάζουμε έναν κρόκο αυγού και 1 κουταλιά νερό. Πασπαλίζουμε αν χρειάζεται με λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε. Τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε από το ψυγείο. Κόβουμε δύο φύλλα λαδόκολλας και τοποθετούμε το ζυμάρι ανάμεσα. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη σε διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από αυτή της φόρμας μας για τάρτες (περίπου 24 εκατοστά). Το τοποθετούμε όπως είναι με τις λαδόκολλες στη φόρμα μας και το πατάμε με το χέρι μας έτσι ώστε να καλυφθούν τα τοιχώματά της. Κόβουμε ό,τι περισσεύει από γύρω-γύρω με ψαλίδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40΄στους 170°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω και αέρα. Αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε τις λαδόκολλες.


Για την κρέμα:
Βάζουμε το 1 λίτρο γάλα να ζεσταθεί με τα 125 γρ. ζάχαρη ώσπου αυτή να διαλυθεί και να γίνει ένα ωραίο ρευστό μείγμα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα 125 γρ. ζάχαρη. Αρωματίζουμε με τη βανίλια. Ρίχνουμε το κορνφλάουρ. Προσθέτουμε τα 2 αυγά και τους 2 κρόκους. Ανακατεύουμε γρήγορα για να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε λίγο από το ρευστό γάλα μέσα στα αυγά σε μία-δύο δόσεις, ανακατεύοντας. Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε όλο στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να κοχλάσει, δηλαδή να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο. Αδειάζουμε σε μπολ την κρέμα και για να μην κάνει κρούστα την σκεπάζουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει πάνω της) και την αφήνουμε να κρυώσει. Την απλώνουμε στη βάση της τάρτας.


Για το γαρνίρισμα:

Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση. Τις τοποθετούμε περιμετρικά. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα φράουλα με λίγο νερό ώσπου να γίνει ένα παχύρρευστο ζελέ. Καλύπτουμε με αυτό τις φράουλες.



Καλή σας επιτυχία!!!

Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου