Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Πως περνάμε αυτές τις μέρες?

Λίγο ακόμα έμεινε μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές. 
Την αλεπού την φάγαμε, μόνο η ουρά της μας έμεινε τώρα.
Η ρουτίνα της καθημερινότητας είδαμε ότι κούραζε πολύ, ιδίως τον Θάνο.
Για αυτό κάθε μέρα επιλέξαμε να κάνουμε όλο και κάτι διαφορετικό. 
Γιατί όπως λένε, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΕΠΙΖΟΥΜΕ!!


Μία από αυτές τις μέρες λοιπόν, πήγαμε στο μαγαζί Notos, το οποίο έχει μία τεράστια παιδική χαρά εκεί δίπλα, καθώς και άπλετο χρόνο για πατίνι. Γίνεται χαμός από οικογένειες με παιδάκια και αν σας αρέσει η θάλασσα θα λατρέψετε τα τραπεζάκια που έχουν θέα σε αυτήν και τον πεζόδρομο με τις σκάλες που σε οδηγούν σε μία παραλία. (που πήγαμε κρυφά-κρυφά εγώ και ο Θάνος).




Και μιας που είπα θάλασσα... Κάναμε και το πρώτο μας μπάνιο για φέτος! Βέβαια το παιχνίδι στην άμμο ήταν αυτό που απασχόλησε πιο πολύ ώρα τα μικρά που πέρασαν από ότι κατάλαβα ένα τέλειο απόγευμα, χωρίς να βαριούνται στο σπίτι!



Μία άλλη μέρα, αφού είχαμε sleepover στο σπίτι της Γιούλης, ο Λουκάς και ο Θάνος ξύπνησαν με όρεξη για καθάρισμα. Τους εφοδιάσαμε με τα απαραίτητα "εργαλεία" και κατεβήκαν στον κήπο να καθαρίσουν τα παιχνίδια. Συνεργάστηκαν τέλεια και δεν μάλωσαν ούτε στιγμή. Γέμιζαν και ξαναγέμιζαν τη λεκάνη με το νερό και βούταγαν και ξαναβούταγαν τα σφουγγάρια τους. Μετά από πολύ τρίψιμο, οι κούνιες, η τσουλήθρα, το παγκάκι, η μπασκέτα και το σπιτάκι πραγματικά έλαμπαν!

                                    


     

Και βέβαια άξιζαν το απόγευμα να πάνε μία βόλτα. 
Πήγαμε σε ένα μαγαζί σε μία στοά στο κέντρο της Γλυφάδας, στο Oliver. Από τα πιό καλοφτιαγμένα μαγαζιά που έχουν χώρο κατάλληλο για παιδιά. Πρέπει σίγουρα να αφιερώσω μία ολόκληρη ανάρτηση για να χωρέσουν όλα τα "καλά" του!


Εκεί αφού φάγαμε τα υπεροχο-παιδικο-περίεργα φαγητά του και παίξαμε, ήρθε η στιγμή να φύγουμε. 
Η Παναγιώτα κρατώντας χέρι χέρι τον Λουκά μέχρι το αυτοκίνητο έτρεχαν και γελούσαν, προσελκύοντας τα βλέμματα αυτών που βρισκόταν τριγύρω.


Χτες αφού πήρα το Θάνο από το σχολείο μου ζήτησε να τον πάω στην παιδική χαρά. Έτσι και έγινε. Πήγαμε στην παιδική όπου σκέφτηκα να του βάλω δοκιμασίες. Για παράδειγμα, θα έπρεπε να σκαρφαλώσει ως το πιο ψηλό σημείο, να τρέξει γύρω από το γύρω γύρω όλοι και διάφορα άλλα.   




 Σε μια γωνία της παιδικής, ανακάλυψε και μία γάτα με τα μικράκια της, που όμως τα φωτογραφίσαμε απο μακρυά για να μην νιώσει η μαμά-γάτα απειλή και μας ορμήξει!







Τέλος, περνώντας από το ζαχαροπλαστείο αποφασίσαμε ότι έπρεπε να πάρουμε λίγο παγωτό. Η τόση ζέστη και η τόση κούραση μιας ολόκληρης βδομάδας, -ναι ήτανε και Παρασκευή-, σίγουρα θα ξεχνιόταν για λίγο μετά από ένα δροσερό παγωτάκι!

                  

Για σήμερα τι λέτε να έχει το πρόγραμμα?

Ελπίζω να περνάτε και εσείς το ίδιο καλά με εμάς και σας συμβουλεύω όσο λίγο ελέυθερο χρόνο και να έχετε, να βγαίνετε και για μια βόλτα κάθε μέρα, ιδίως τώρα που ο καιρός είναι τέρμα καλοκαιρινός!

Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου