Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Το δωμάτιο του Λουκά

Εδώ και πέντε περίπου μήνες ο Λουκάς έχει το δικό του δωμάτιο!


Όπως θα δείτε καλύτερα και παρακάτω, ο Λουκάς, αν και μικρούλης, χρειάστηκε να αποχωριστεί λίγο νωρίς την κούνια του και να την παραχωρήσει στο μικρό του αδερφό. Οπότε, τη θέση της κούνιας πήρε ένα "diy" κρεβάτι με παλέτες, στην κατασκευή του οποίου βοήθησε ο παππούς Λουκάς.



Όσο για τις κουρτίνες, το ύφασμα από τα μαξιλάρια και το πράσινο χαλάκι οι γονείς εμπιστεύτηκαν ένα  φίλο τους που διατηρεί  κατάστημα λευκών ειδών και υφασμάτων στη Βέροια και το αποτέλεσμα προσωπικά μου φαίνεται άψογο...



Απέναντι από το κρεβάτι του υπάρχει το κλασσικό "must have" τραπεζάκι με τα σκαμπουδάκια από την ΙΚΕΑ, που τώρα γίνεται όλο και πιο χρήσιμο αφού ο Λουκάς το έχει "ρίξει" στη ζωγραφική! Και δίπλα...



...το υπέροχο αυτοκόλλητο δεντράκι -πάλι από το κατάστημα Πρόιος-, που ενώ χρειάστηκε να το αλλάξουν αρκετές φορές θέση, να το ξεκολλήσουν και να το ξανακολλήσουν, δεν έπαθε τίποτα!



Όσο για το σκαμπό με το όνομά του, ήταν το κουτί που περιείχε τα βαφτιστικά ρουχαλάκια και τώρα χρησιμεύει και ως αποθηκευτικός χώρος για τα παιχνίδια του.



Όμορφο και πρωτότυπο είναι και το καδράκι που στολίζει το δωμάτιο του. Μία δημιουργία από το happymoment!



Και αν κοιτάξουμε προς τα πάνω, θα δούμε το φωτιστικό με τα συννεφάκια, που είναι επίσης από την ΙΚΕΑ.




Αυτό ήταν, λοιπόν, το δωμάτιο του Λουκά...
Ελπίζω να σας άρεσε!

Ειρήνη

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Μίνι κεκάκια με τρία υλικά


Η συνταγή αυτή είναι από το περιοδικό "Γλυκές Ιστορίες" και αποφασίσαμε να το κάνουμε μιας και έχει μόλις τρία υλικά, που λίγο πολύ όλοι τα έχουμε στο σπίτι, καθώς και επειδή φαίνεται τόσο απλό και γρήγορο - που όντως αποδείχτηκε πως είναι - . Δεν χρησιμοποιείς μίξερ και ούτε πολλά μπολ.
Θα το πρότεινα κυρίως για περιστάσεις που χρειάζεται να κάνετε ένα γλυκάκι της τελευταίας στιγμής.  




Προετοιμασία: 10'
Ψήσιμο: 10'
Αναμονή: 10'


Υλικά
(για 8 κεκάκια)
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. άλειμμα σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού π.χ. Nutella ή Merenda (εμείς βάλαμε Nutella)
  • λίγο άλειμμα σοκολάτας, λίγα καρύδια ή ό,τι άλλο θέλετε (για το γαρνίρισμα) 

Διαδικασία
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C και βάζουμε χαρτάκια στις θήκες μιας φόρμας για cup cake.
  2. Βάζουμε και τα τρία υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά με μία κουτάλα ή με αυγοδάρτη και το μοιράζουμε στα φορμάκια.







                                           

3. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους), μέχρι τα κεκάκια να φουσκώσουν ελαφρώς και να πάρουν χρώμα.




                                    

4. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός φούρνου να κρυώσουν, προτού τα ξεφορμάρουμε.
5. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε το καθένα με άλειμμα σοκολάτας και ότι άλλο τραβάει η όρεξή μας...τρούφα, καρύδια κ.α.

Καλή επιτυχία!
Ειρήνη

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Η μικρή μας περπάτησε!




Μία μέρα πριν τη γιορτή της, στις 14/08, η Παναγιώτα ξεκίνησε να περπατάει. Και δεν εννοώ τα ένα δύο βιαστικά βηματάκια που έκανε εδώ και λίγο καιρό... κανονικό περπάτημα. Πλέον, δεν μπουσουλάει για να πάει να πάρει το παιχνίδι που βρίσκεται μακριά της, όπως θα έκανε. Αντιθέτως, πηγαίνει περπατώντας και αν αυτό είναι πολύ μακρυά στηρίζεται σε ό,τι βρει μπροστά της (από καρέκλες μέχρι και πόδια άλλων ανθρώπων) και πάλι περπατώντας πηγαίνει και το παίρνει.
Όλο αυτό άρχισε, όταν δειλά δειλά πήγαινε στη μαμά της κάθε φορά που αυτή την έκανε "έλα-έλα". Μετά συνεχίστηκε με εμένα, που της έλεγα "Παναγιώτα έλα να σε κάνω ντέι-ντέι" και αυτή ερχόταν με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, αφού τρελαίνεται για χοροπηδηχτά παιχνίδια (όπως και τα περισσότερα παιδιά). Και τέλος, ολοκληρώθηκε με τον Θάνο. Ναι καλά διαβάσατε! Ο Θάνος καθόταν απέναντί της και με ένα σωρό προσφωνήσεις (μπιρμπίλω μου, καρδούλα μου) της έλεγε να πάει στην αγκαλιά του. Πράγμα που έκανε όσους βρισκόταν τριγύρω να γελάνε αφού αυτό γινόταν σε μία γνωστή καφετέρια της περιοχής μας.
Επίσης, κάθε φορά που περπατάει, είναι πολύ χαρούμενη. Δεν ξέρω... Ίσως νιώθει ευχαριστημένη από τον εαυτό της που κατάφερε και περπάτησε, ίσως της φαίνεται πιο διασκεδαστικό να βλέπει τον "κόσμο" γύρω της από λίγο πιο ψηλά ή ίσως χαίρεται που πλέον μπορεί να κάνει πράγματα που παλαιότερα δεν μπορούσε, όπως για παράδειγμα το να σκαρφαλώνει παντού; Μάλλον και τα τρία. Και βασικά και για περισσότερους λόγους που μόνο η ίδια ξέρει!

Καλές εξερευνήσεις Παναγιώτα!

Ειρήνη

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ένα μεσημέρι στο Νησάκι


                            


Ενώ εγώ, λοιπόν,  ήμουν διακοπές (υπόσχομαι να γράψω και για αυτές σε  κάποια επόμενη ανάρτηση), οι υπόλοιποι που έμειναν πίσω, δεν κάθισαν  σπίτι. Και σιγά μην καθόταν, εδώ που τα λέμε... Πήγαν μονοήμερη εκδρομή στο Νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων! 

Μπορεί να μην ήμουν μαζί τους αλλά διάλεξα μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξαν και μου άρεσαν ώστε να τις μοιραστώ μαζί σας. Για να μην τα πολυλογώ πάρτε μία ιδέα........

           


  
   Ένα από τα καραβάκια που σε πηγαίνουν στο Νησάκι (το μεγαλύτερο).
           


Πριν την αναχώρηση.
                   


 
  Κατά τη διάρκεια της δεκάλεπτης βαρκάδας.



 
                   Στο Νησάκι...                        








  


               



                                     













Η πλατεία του χωριού.









Το τζαμί των Ιωαννίνων, όπως φαίνεται από το καράβι.










Και κάπου εδώ, η εκδρομούλα τελείωσε!


Αν ενδιαφέρεστε για πληροφορίες σχετικά με το Νησάκι, σίγουρα η παρακάτω ιστοσελίδα θα σας βοηθήσει: http://westinfo.gr/general-info/karavaki-pros-nisi/ Έχει και τα δρομολόγια και τις τιμές των εισιτηρίων.

Όσο για τους "φαγανούς" της παρέας, υπάρχουν μερικές ταβέρνες με πολύ καλές τιμές. Οι δικοί μου έφαγαν σε μία που ήταν στην πλατεία του νησιού και έμειναν αρκετά ευχαριστημένοι.

...και για το τέλος αφήνω το καλύτερο. Σε διάφορα σημεία του νησιού, σου προσφέρουν παραδοσιακά γλυκίσματα για να δοκιμάσεις και -γιατί όχι;- να αγοράσεις!
Λοιπόν; Τι λέτε; Αξίζει μια βόλτα στο Νησί των Ιωαννίνων;

Ειρήνη

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Μικρός Παντογνώστης: ΜΑΤΙΑ


Γενικά δανειζόμαστε συχνά βιβλία από τη βιβλιοθήκη.

Πριν λίγες μέρες, έκανα λέιζερ στα μάτια (λόγω της μυωπίας) και ο Θάνος με "βομβάρδισε" στις ερωτήσεις. Γιατί έκανες λέιζερ; Γιατί τώρα δεν χρειάζεται να ξαναφορέσεις τα γυαλιά σου;
Για αυτό λοιπόν σκέφτηκα να πάρω ένα βιβλίο που να του εξηγεί πως λειτουργούν τα μάτια, τι είναι η μυωπία και τα πάντα σχετικά με τα μάτια.

Και ευτυχώς, το βιβλίο του Κέιτ Λένναρντ από τις εκδόσεις "ΠΑΤΑΚΗ" ήταν αυτό που έψαχνα!



Απευθύνεται σε παιδιά μεγαλύτερα από 5 χρονών, όπως γράφει, αλλά πιστέψτε με, ακόμα και ο Λουκάς, που είναι δύο χρονών, έκατσε να του το "διαβάσω". Και αυτό γιατί οι εικόνες του είναι πολύ ζωηρές και παιχνιδιάρικες. Μόνο και μόνο από αυτές καταλαβαίνει το παιδί τι λέει το κείμενο από δίπλα.




Επίσης, πρέπει να τονίσω ότι είναι διαδραστικό. Και τι εννοώ με αυτό; Έχει κάτι σαν τεστ για τα μάτια (αχρωματοψίας) με τα οποία πραγματικά καταλαβαίνεις αν χρειάζεται να επισκεφτείς οφθαλμίατρο, έχει οφθαλμαπάτες και εννοείται έχει οδηγίες για τη σωστή υγιεινή των ματιών.

Γενικότερα, η όλη εντύπωση που σου δίνει το βιβλίο είναι αρκετά κωμική. Πράγμα, που ναι μεν συμβαίνει λόγω των αστείων "ζωγραφιών", αλλά και από τα έξυπνα κειμενάκια.



Ο βαθμός που του έδωσε ο Θάνος ήταν 9,5/10 γιατί τα βρήκε λίγο "σκούρα" με τις οφθαλμαπάτες.
Εγώ πάλι, το βαθμολογώ με 10/10 και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

*Να σημειώσω ότι στην ίδια σειρά υπάρχουν και άλλα βιβλία για την χώνεψη, το σκελετό και τον εγκέφαλο που φαίνονται εξίσου ενδιαφέροντα.*


Ειρήνη