Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Μικρός Παντογνώστης: ΜΑΤΙΑ


Γενικά δανειζόμαστε συχνά βιβλία από τη βιβλιοθήκη.

Πριν λίγες μέρες, έκανα λέιζερ στα μάτια (λόγω της μυωπίας) και ο Θάνος με "βομβάρδισε" στις ερωτήσεις. Γιατί έκανες λέιζερ; Γιατί τώρα δεν χρειάζεται να ξαναφορέσεις τα γυαλιά σου;
Για αυτό λοιπόν σκέφτηκα να πάρω ένα βιβλίο που να του εξηγεί πως λειτουργούν τα μάτια, τι είναι η μυωπία και τα πάντα σχετικά με τα μάτια.

Και ευτυχώς, το βιβλίο του Κέιτ Λένναρντ από τις εκδόσεις "ΠΑΤΑΚΗ" ήταν αυτό που έψαχνα!



Απευθύνεται σε παιδιά μεγαλύτερα από 5 χρονών, όπως γράφει, αλλά πιστέψτε με, ακόμα και ο Λουκάς, που είναι δύο χρονών, έκατσε να του το "διαβάσω". Και αυτό γιατί οι εικόνες του είναι πολύ ζωηρές και παιχνιδιάρικες. Μόνο και μόνο από αυτές καταλαβαίνει το παιδί τι λέει το κείμενο από δίπλα.




Επίσης, πρέπει να τονίσω ότι είναι διαδραστικό. Και τι εννοώ με αυτό; Έχει κάτι σαν τεστ για τα μάτια (αχρωματοψίας) με τα οποία πραγματικά καταλαβαίνεις αν χρειάζεται να επισκεφτείς οφθαλμίατρο, έχει οφθαλμαπάτες και εννοείται έχει οδηγίες για τη σωστή υγιεινή των ματιών.

Γενικότερα, η όλη εντύπωση που σου δίνει το βιβλίο είναι αρκετά κωμική. Πράγμα, που ναι μεν συμβαίνει λόγω των αστείων "ζωγραφιών", αλλά και από τα έξυπνα κειμενάκια.



Ο βαθμός που του έδωσε ο Θάνος ήταν 9,5/10 γιατί τα βρήκε λίγο "σκούρα" με τις οφθαλμαπάτες.
Εγώ πάλι, το βαθμολογώ με 10/10 και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

*Να σημειώσω ότι στην ίδια σειρά υπάρχουν και άλλα βιβλία για την χώνεψη, το σκελετό και τον εγκέφαλο που φαίνονται εξίσου ενδιαφέροντα.*


Ειρήνη



2 σχόλια:

  1. εδώ και καιρό ο γιος μου με ρωτάει συνέχεια για το ανθρώπινο σώμα...του πήρα κάποια σχετικά βιβλία αλλά δεν έμεινε ευχαριστημένος ούτε αυτός αλλά ούτε κ εγώ.Πραγματικά αυτή η σειρά βιβλίων φαίνεται να είναι καταπληκτική!Ευχαριστούμε πολύ ειρήνη για τη βοήθειά σου... περιμένουμε πώς κ πώς άλλες αναρτήσεις σου. φαίνεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Όσο για τις αναρτήσεις, σου υπόσχομαι ότι θα υπάρξουν πολλές ακόμα.

      Διαγραφή